
Bertholets GSM
In de neus heeft deze klassieke blend uit de Languedoc (FR) van Grenache, Syrah en Mouverdre een overheersende fijne, fruitige aroma’s van rijp rood fruit van bramen, bosbessen. In de mond is deze rode wijn rijk en elegant. Soepel en met een opvallende lengte.
Wine & Dine
Door de overheersende neus matched deze wijn heel goed bij gegrild vlees of wild. Tevens misstaat de wijn niet bij een kaasplankje.

Prijscategorie

Boutinot les Coteaux Cotes du Rhone
Deze Cotes du Rhone Village uit de zuidoostelijke Rhone gebied kenmerkt zich door elegante bessenfruit aromas met een hint van kruiden en pittige rood fruit. Zachte tannines en romig, mondvullende, gulle aroma’s van zwoele pruimen en bramen, tonen van geroosterde vijgen en tabak. Donker en geconcentreerd, met een warme mineraliteit.
Wine & Dine
Hele mooie wijn bij een kaas of charcuterie plankje, maar misstaat ook niet bij een barbecue.

Prijscategorie

Thenard Givry premier cru
De wijn wordt algemeen beschouwd als de beste van Givry. De druiven komen uit de wijngaard “Les Bois Cheveaux”, met een bodem die bestaat uit klei en kalk. De historie van dit stuk grond als wijngaard gaat ver terug: tot 1277.
Sensueel, gepolijst, complex: deze rode Bourgogne is een subtiele, vlezige dorstlesser met frisse aroma’s van kersen, frambozen en sappige pruimen. Een Pinot Noir met een heerlijk aromatisch en geurend floraal bouquet, zo typisch voor goede Givry.
Wine & Dine
Deze mooie Bourgogne komt nog beter tot zijn recht bij harde kazen, licht wild zoals lam of gevogelte.

Prijscategorie

Ugolini Monte Solane Valpolicella Ripasso
Monte Solane Valpolicella Ripasso (Veneto IT) is een diep robijnrode wijn met een boeket van rijp rood fruit. Daarbij kruidige tonen van peper, vanille en kruidnagel. Het resultaat is een goed uitgebalanceerde wijn. Warm, vol en een droge afdronk.
Wine & Dine
Deze Ripasso combineert goed met pastagerechten en rijstgerechten met vleessauzen. Daarnaast bij gegrild vlees en vooral eend (in mandarijn saus).

Prijscategorie

Biscardo Mabis Neropasso
Deze blend van Cabernet Sauvignon en de lokale Corvino druif uit Veneto (IT) heeft een intens robijnrode kleur. In het bouquet kruidig met hints van kersen, zwarte kersen en pruimen compote. Fijn en fluwelig op het palet, aanhouden met zachte tannine in de afdronk.
Wine & Dine
Deze allemansvriend – want ja je drinkt dit bijna als limonade – kent brede mogelijkheden. Of het nu verse of gerijpte kazen zijn, pasta of vlees, gebakken of gegrild, deze past overal bij!

Prijscategorie

Pico Maccario Lavignone
Deze Barbera d’Asti uit Piemonte (IT) is robijnrood van kleur. In de geur bakken vol rijp rood fruit, zoals kersen, pruimen en rode bessen. Verleidelijk, complex, soepel en aangevuld met wat kruidigheid.
Wine & Dine
Combineert prima met kaas, charcuterie, truffel gerechten.

Prijscategorie

Fattoria di Basciano Chianti Rufina
Deze Chianti Classico uit Toscane (IT) is een prachtige en complexe wijn. De kleur is diep donker rood, met in de geur een bouquet van rood fruit en viooltjes. De smaak is rijk en licht kruidig door de houtlagering van ca. 6 maanden. Mooi afgerond met soepele tannines en een aangename afdronk.
Wine & Dine
Lekker bij rood vlees (wild) en bij rijpe kazen. Ook zonder begeleiding een prima glas wijn!

Prijscategorie

Le Volte dell Ornellaia
Dit is de instap wijn van het grote huis Ornellaia uit Toscane (IT). Het is een blend tussen Cabernet Sauvignon en Merlot (de klassieke Bordeaux blend). Heerlijke sappige aanzet, elegant, met rijp rood fruit, pruimen en zwarte bessen, een zekere stevigheid nog, met goede tannines, mooi rijp en uitgebalanceerd, super verleidelijk.
Wine & Dine
Deze wijn wordt nog mooier (als dat al kan) door haar te serveren bij antipasti, pasta of vlees als gevogelte of lam/

Prijscategorie

Cignomoro Pepe Nero Primitivo
Met respect voor en behoud van de natuur gemaakt. Een klein bedrijf met veel potentie
De Primitivo heeft een zondoorstoofd geur van fruit, licht krenten, zwoele aanzet, kruidige ontwikkeling, veel tabak, eindigt vrij droog door het hout
Wine & Dine
Deze stevige rode wijn kan zeker een goed vlees gerecht gebruiken of goed te combineren bij wild.

Prijscategorie

Cignomoro 80 Vecchie Vigne Primitivo
CignoMoro Vecchie Vigne 80 Primitivo di Manduria is het paradepaardje van Cignomoro.
Bijzondere wijn. Gemaakt van zeer oude wijnstokken die meer dan 80 jaar oud zijn.
Deze wijn van CignoMoro heeft een zeer grote concentratie van zwart fruit. pruimen en fijne specerijen en chocolade
De tannines zijn zacht en soepel.
Wine & Dine
Door het hele mooie balans zeker een aanrader om zo van te genieten. Maar ook heel goed te combineren met vlees of wild gerechten.

Prijscategorie

Feudo Arancio Nero d’Avola
Deze Nero d’Avola uit Sicilie (IT) heeft een diep robijnrode kleur. Met een intense geur van allerlei fruit: rode besjes, kersen, wilde aardbeien en granaatappel. De zachte, fluwelige tannines maken de wijn zwoel en soepel. Ook in de smaak is weer veel rood fruit te ontdekken.
Wine & Dine
Lekker soepele wijn voor bij pizza, pasta of lasagne.

Prijscategorie

Altos de Raiza Tempranillo
De Altos de Raiza Rioja wordt van Tempranillo druiven gemaakt die handmatig zijn geoogst. De vinificatie heeft plaats gevonden bij 26 graden waarbij beoogd werd het fruitige karakter van de druif te bewaren. De jonge wijn wordt hierna (zonder houtlagering) op fles gebracht. Deze jonge Riojawijn heeft een kersenrode kleur en aroma’s van aardbeien, frambozen en bosvruchten. De smaak is fruitig en rond met een plezierig frisse afdronk.
Wine & Dine
Deze verfrissende wijn gaat heel goed samen met pasta of lichte vleesgerechten.

Prijscategorie

Esporão Reserve Red
De blend van Cabernet Sauvignon en meerdere lokale druiven (zoals Aragones) uit Alentejo (PT) heeft een intense, diepe, donkere kleur. De wijn ruikt en smaakt zoals hij eruit ziet. Bomvol donkere pruimen, zwarte en rode bessen, kruidnagel iets eucalyptus en wat vanille. Rijk maar elegant. Met stevige, fluwelige tannines die garant staan voor een fantastische ontwikkeling in de fles.
Wine & Dine
Een verrassende tip is rode bieten en stoofvlees. Maar zeker ook serrano ham of lamsvlees is een uitstekende match!

Prijscategorie

Montes Limited Selection Carmenère Cabernet Sauvignon
Deze blend uit Colchagua Valley (CL) heeft een dieprode kleur. Allereerst allerlei rood fruit in de geur (aardbei, pruim, kers). Een volle, mondvullende wijn waar jam, maar ook vanille en mokka in te ontdekken is. Dit alles ondersteund door een prettig toast-effect van het eikenhout.
Wine & Dine
Zoals met Latijns-Amerikaanse wijnen, gaat deze wijn heel goed samen met steak, rib-eye en dergelijke. Maar ook stoofpot, lam of gerijpte harde kazen.

Prijscategorie

Kaiken Ultra Malbec
Deze Malbec uit Mendoza Valley (AR) met een intens diepe, donkere rode kleur, heeft een expressieve, maar niet overdreven neus waarin tonen van zwarte bes, bramen, koffie en tabak te vinden zijn. De aanzet is krachtig en geeft een licht zoete impressie, die overgaat en een rijkdom aan smaken ondersteund door rijpe tannines. De afdronk is lang waarbij vooral de smaak van kruiden en vanille aanwezig is.
Wine & Dine
Een mooie wijn bij rood vlees of wildschotels. En zeker ook bij kaas plateaus.

Prijscategorie

Misty Cove Pinot Noir
De Nieuw Zeelandse wijn uit Marlborough heeft een heldere robijnrode kleur met een subtiel paarse gloed. In de geur treedt vooral klein rijp rood fruit op de voorgrond, zoals bessen, frambozen en aardbeien. Maar er is meer: je proeft ook iets aards en zoete kruiden. Dit alles in een zacht rokerige context. Een elegante wijn met rijpe tannines en een verfijnde afdronk.
Wine & Dine
Deze elegante wijn gaat prima met een bonensalade, paddenstoelen. Maar ook bij lichte vleesgerechten zoals kip, worst, charcuterie, lamskoteletten. En verrassend genoeg, probeer deze eens bij zalm!

Prijscategorie

Paul Cluver Pinot Noir Estate
Deze Pinot Noir uit Elgin (ZA) heeft mooi rood fruit zoals cranberries, granaatappel en frambozen, met daarnaast wat aardse tonen. In de mond vallen de zijdezachte tannines op, frisse zuren en wat hartige tonen in de afdronk.
Wine & Dine
Deze wijn gaat goed met stoofschotels, wild, gegrild vlees en paddestoelen.

Prijscategorie

Bellingham Homestead Pinotage
Afkomstig uit het warm maritieme Franschhoek (ZA) komt deze fruitige, sappige rode wijn met aroma’s van aardbeien, kersen en frambozen. Soepel, lekker stevig met lichte tannine en een aangename finale.
Wine & Dine
Mooi bij een lamsbout met rozemarijn uit de oven, spare ribs, ossobuco of een lekker wildgerecht, zoals haas of wilde eend.

Prijscategorie

Chocolate Block
Deze krachtpatser uit Swartland, Zuid Afrika, is een heerlijke blend van Syrah (69%), Grenache (13%) Cinsault (9%) en Cabernet Sauvignon (8%). Dexe combinatie zorgt voor een fruitige geur van rijpe pruimen en zwarte bessen, maar ook drop, zoethout, viooltjes en natuurlijk wat chocolade. Je proeft rode kersen, zwarte olijven, donker fruit en een fijn zuurtje. Daarna volgt wat tabak en peper. Een mooie, volle en soepele wijn met een lange afdronk.
Wine & Dine
Heerlijk bij gegrild vlees, runderstoofpot of gerijpte kazen.