Rode wijn

Rode wijn Bertholets GSM

Bertholets GSM

In de neus heeft deze klassieke blend uit de Languedoc (FR) van Grenache, Syrah en Mouverdre een overheersende fijne, fruitige aroma’s van rijp rood fruit van bramen, bosbessen. In de mond is deze rode wijn rijk en elegant. Soepel en met een opvallende lengte.

Wine & Dine

Door de overheersende neus matched deze wijn heel goed bij gegrild vlees of wild. Tevens misstaat de wijn niet bij een kaasplankje.

1 ster

Prijscategorie

Rode wijn Boutinots les coteaux

Boutinot les Coteaux Cotes du Rhone

Deze Cotes du Rhone Village uit de zuidoostelijke Rhone gebied kenmerkt zich door elegante bessenfruit aromas met een hint van kruiden en pittige rood fruit. Zachte tannines en romig, mondvullende, gulle aroma’s van zwoele pruimen en bramen, tonen van geroosterde vijgen en tabak. Donker en geconcentreerd, met een warme mineraliteit.

Wine & Dine

Hele mooie wijn bij een kaas of charcuterie plankje, maar misstaat ook niet bij een barbecue.

2 sterren

Prijscategorie

Rode wijn Thenard Givry

Thenard Givry premier cru

De wijn wordt algemeen beschouwd als de beste van Givry. De druiven komen uit de wijngaard “Les Bois Cheveaux”, met een bodem die bestaat uit klei en kalk. De historie van dit stuk grond als wijngaard gaat ver terug: tot 1277.

Sensueel, gepolijst, complex: deze rode Bourgogne is een subtiele, vlezige dorstlesser met frisse aroma’s van kersen, frambozen en sappige pruimen. Een Pinot Noir met een heerlijk aromatisch en geurend floraal bouquet, zo typisch voor goede Givry.

Wine & Dine

Deze mooie Bourgogne komt nog beter tot zijn recht bij harde kazen, licht wild zoals lam of gevogelte.

3 sterren

Prijscategorie

Assortiment_Ugolini_Monte Solane Valpolicella Ripasso

Ugolini Monte Solane Valpolicella Ripasso

Monte Solane Valpolicella Ripasso (Veneto IT) is een diep robijnrode wijn met een boeket van rijp rood fruit. Daarbij kruidige tonen van peper, vanille en kruidnagel. Het resultaat is een goed uitgebalanceerde wijn. Warm, vol en een droge afdronk.

Wine & Dine

Deze Ripasso combineert goed met pastagerechten en rijstgerechten met vleessauzen. Daarnaast bij gegrild vlees en vooral eend (in mandarijn saus).

3 sterren

Prijscategorie

Assortiment_Biscardo Neropasso

Biscardo Mabis Neropasso

Deze blend van Cabernet Sauvignon en de lokale Corvino druif uit Veneto (IT) heeft een intens robijnrode kleur. In het bouquet kruidig met hints van kersen, zwarte kersen en pruimen compote. Fijn en fluwelig op het palet, aanhouden met zachte tannine in de afdronk.

Wine & Dine

Deze allemansvriend – want ja je drinkt dit bijna als limonade – kent brede mogelijkheden. Of het nu verse of gerijpte kazen zijn, pasta of vlees, gebakken of gegrild, deze past overal bij!

2 sterren

Prijscategorie

Rode wijn Pico Maccario Lavignone

Pico Maccario Lavignone

Deze Barbera d’Asti uit Piemonte (IT) is robijnrood van kleur. In de geur bakken vol rijp rood fruit, zoals kersen, pruimen en rode bessen. Verleidelijk, complex, soepel en aangevuld met wat kruidigheid.

Wine & Dine

Combineert prima met kaas, charcuterie, truffel gerechten.

2 sterren

Prijscategorie

Rode wijn Fattoria di Basciano

Fattoria di Basciano Chianti Rufina

Deze Chianti Classico uit Toscane (IT) is een prachtige en complexe wijn. De kleur is diep donker rood, met in de geur een bouquet van rood fruit en viooltjes. De smaak is rijk en licht kruidig door de houtlagering van ca. 6 maanden. Mooi afgerond met soepele tannines en een aangename afdronk.

Wine & Dine

Lekker bij rood vlees (wild)  en bij rijpe kazen. Ook zonder begeleiding een prima glas wijn!

2 sterren

Prijscategorie

Rode wijn Le Volte dell Ornellaia

Le Volte dell Ornellaia

Dit is de instap wijn van het grote huis Ornellaia uit Toscane (IT). Het is een blend tussen Cabernet Sauvignon en Merlot (de klassieke Bordeaux blend). Heerlijke sappige aanzet, elegant, met rijp rood fruit, pruimen en zwarte bessen, een zekere stevigheid nog, met goede tannines, mooi rijp en uitgebalanceerd, super verleidelijk.

Wine & Dine

Deze wijn wordt nog mooier (als dat al kan) door haar te serveren bij antipasti, pasta of vlees als gevogelte of lam/

3 sterren

Prijscategorie

Rode wijn Cignomoro Pepe Nero

Cignomoro Pepe Nero Primitivo

Met respect voor en behoud van de natuur gemaakt. Een klein bedrijf met veel potentie
De Primitivo heeft een zondoorstoofd geur van fruit, licht krenten, zwoele aanzet, kruidige ontwikkeling, veel tabak, eindigt vrij droog door het hout

Wine & Dine

Deze stevige rode wijn kan zeker een goed vlees gerecht gebruiken of goed te combineren bij wild.

2 sterren

Prijscategorie

Rode wijn Cignomoro 80 Vecchie Vigne

Cignomoro 80 Vecchie Vigne Primitivo

CignoMoro Vecchie Vigne 80 Primitivo di Manduria is het paradepaardje van Cignomoro.

Bijzondere wijn. Gemaakt van zeer oude wijnstokken die meer dan 80 jaar oud zijn.
Deze wijn van  CignoMoro heeft een zeer grote concentratie van zwart fruit. pruimen en fijne specerijen en chocolade
De tannines zijn zacht en soepel.

Wine & Dine

Door het hele mooie balans zeker een aanrader om zo van te genieten. Maar ook heel goed te combineren met vlees of wild gerechten.

3 sterren

Prijscategorie

Rode wijn Feudo Arancio Nero dAvola

Feudo Arancio Nero d’Avola

Deze Nero d’Avola uit Sicilie (IT) heeft een diep robijnrode kleur. Met een intense geur van allerlei fruit: rode besjes, kersen, wilde aardbeien en granaatappel. De zachte, fluwelige tannines maken de wijn zwoel en soepel. Ook in de smaak is weer veel rood fruit te ontdekken.

Wine & Dine

Lekker soepele wijn voor bij pizza, pasta of lasagne.

1 ster

Prijscategorie

Rode wijn Altos de Raiza

Altos de Raiza Temperanillo

De Altos de Raiza Rioja wordt van Tempranillo druiven gemaakt die handmatig zijn geoogst. De vinificatie heeft plaats gevonden bij 26 graden waarbij beoogd werd het fruitige karakter van de druif te bewaren. De jonge wijn wordt hierna (zonder houtlagering) op fles gebracht. Deze jonge Riojawijn heeft een kersenrode kleur en aroma’s van aardbeien, frambozen en bosvruchten. De smaak is fruitig en rond met een plezierig frisse afdronk.

Wine & Dine

Deze verfrissende wijn gaat heel goed samen met pasta of lichte vleesgerechten.

2 sterren

Prijscategorie

Rode wijn Esporao Reserva Red

Esporão Reserve Red

De blend van Cabernet Sauvignon en meerdere lokale druiven (zoals Aragones) uit Alentejo (PT) heeft een intense, diepe, donkere kleur. De wijn ruikt en smaakt zoals hij eruit ziet. Bomvol donkere pruimen, zwarte en rode bessen, kruidnagel iets eucalyptus en wat vanille. Rijk maar elegant. Met stevige, fluwelige tannines die garant staan voor een fantastische ontwikkeling in de fles.

Wine & Dine

Een verrassende tip is rode bieten en stoofvlees. Maar zeker ook serrano ham of lamsvlees is een uitstekende match!

3 sterren

Prijscategorie

Rode wijn Montes Limited Selection Carmenere

Montes Limited Selection Carmenère Cabernet Sauvignon

Deze blend uit Colchagua Valley (CL) heeft een dieprode kleur. Allereerst allerlei rood fruit in de geur (aardbei, pruim, kers). Een volle, mondvullende wijn waar jam, maar ook vanille en mokka in te ontdekken is. Dit alles ondersteund door een prettig toast-effect van het eikenhout.

Wine & Dine

Zoals met Latijns-Amerikaanse wijnen, gaat deze wijn heel goed samen met steak, rib-eye en dergelijke. Maar ook stoofpot, lam of gerijpte harde kazen.

2 sterren

Prijscategorie

Rode wijn Kaiken Ultra Malbec

Kaiken Ultra Malbec

Deze Malbec uit Mendoza Valley (AR) met een intens diepe, donkere rode kleur, heeft een expressieve, maar niet overdreven neus waarin tonen van zwarte bes, bramen, koffie en tabak te vinden zijn. De aanzet is krachtig en geeft een licht zoete impressie, die overgaat en een rijkdom aan smaken ondersteund door rijpe tannines. De afdronk is lang waarbij vooral de smaak van kruiden en vanille aanwezig is.

Wine & Dine

Een mooie wijn bij rood vlees of wildschotels. En zeker ook bij kaas plateaus.

2 sterren

Prijscategorie

Rode wijn Misty Cove Pinot Noir

Misty Cove Pinot Noir

De Nieuw Zeelandse wijn uit Marlborough heeft een heldere robijnrode kleur met een subtiel paarse gloed. In de geur treedt vooral klein rijp rood fruit op de voorgrond, zoals bessen, frambozen en aardbeien. Maar er is meer: je proeft ook iets aards en zoete kruiden. Dit alles in een zacht rokerige context. Een elegante wijn met rijpe tannines en een verfijnde afdronk.

Wine & Dine

Deze elegante wijn gaat prima met een bonensalade, paddenstoelen. Maar ook bij lichte vleesgerechten zoals kip, worst, charcuterie, lamskoteletten. En verrassend genoeg, probeer deze eens bij zalm!

2 sterren

Prijscategorie

Rode wijn Paul Cluver Pinot Noir

Paul Cluver Pinot Noir Estate

Deze Pinot Noir uit Elgin (ZA) heeft mooi rood fruit zoals cranberries, granaatappel en frambozen, met daarnaast wat aardse tonen. In de mond vallen de zijdezachte tannines op, frisse zuren en wat hartige tonen in de afdronk.

Wine & Dine

Deze wijn gaat goed met stoofschotels, wild, gegrild vlees en paddestoelen.

3 sterren

Prijscategorie

Rode wijn Bellingham Homestead Pinotage

Bellingham Homestead Pinotage

Afkomstig uit het warm maritieme Franschhoek (ZA) komt deze fruitige, sappige rode wijn met aroma’s van aardbeien, kersen en frambozen. Soepel, lekker stevig met lichte tannine en een aangename finale.

Wine & Dine

Mooi bij een lamsbout met rozemarijn uit de oven, spare ribs, ossobuco of een lekker wildgerecht, zoals haas of wilde eend.

2 sterren

Prijscategorie

Romantische Valentijnswijn

Chocolate Block

Deze krachtpatser uit Swartland, Zuid Afrika, is een heerlijke blend van Syrah (69%), Grenache (13%) Cinsault (9%) en Cabernet Sauvignon (8%). Dexe combinatie zorgt voor een fruitige geur van rijpe pruimen en zwarte bessen, maar ook drop, zoethout, viooltjes en natuurlijk wat chocolade. Je proeft rode kersen, zwarte olijven, donker fruit en een fijn zuurtje. Daarna volgt wat tabak en peper. Een mooie, volle en soepele wijn met een lange afdronk.

Wine & Dine

Heerlijk bij gegrild vlees, runderstoofpot of gerijpte kazen.