
Rotari Spumante
De Rotari is een mousserende wijn afkomstig uit Trentino, Zuid-Tirol. Deze regio kenmerkt zich door haar rotsachtige ondergrond.
De wijn heeft een verfijnde bubbels omdat ze 28 maanden op gist rijpt. Verder doet deze pure Chardonnay denken aan rijp geel fruit. Tevens aangevuld door hazelnoot en amandelen. Maar ook iets van vanille vanwege de houtrijping. De wijn is gemaakt volgens de Methode Traditionelle
Wine & Dine
Deze wijn past prima bij pasta met zeevruchten, gegrilde vis. Maar zeker ook bij zacht kalfsvlees of zelfs een kaasplankje

Prijscategorie

Pepe Nero Spumante
De Pepe Nero is een mousserende wijn uit de Zuidelijke hak van Italië. De lokale Fiano druif voor deze wijn worden verbouwd in de streek Valle D’Itria in Puglia.
De frisse en toegankelijke wijn uit dit prachtige gebied heeft smaken en geuren van citrusfruit, tropisch fruit en perzik bloesem. De wijn is gemaakt volgens de Methode Charmat.
Wine & Dine
De Pepe Nero Spumante is goed te combineren met zeevruchten en schaal- en schelpdieren zoals krab of kreeft. Maar door het kleine zoetje ook prima te gebruiken bij een bubbel-ontbijt!

Prijscategorie

Beaumet Cuvee brut
Dit is een private label van Chateau Malakoff, in eigendom is van Laurent-Perrier. Dat champagnehuis is opgericht in 1812. Het huis heeft een eigen wijngaard van 125ha voor de champagne. Er wordt nagenoeg niet ingekocht bij wijnboeren. Naar verwachting wordt de productie gestopt.
Deze instap champagne heeft tonen van wit fruit zoals peer, perzik en appel. Een fijne mousse gecombineerd met levendig citrus en kruisbessen met een hint van amandelen en roomboter.
Wine & Dine
Verrassende combi zijn de oliebollen. Maar ook heerlijk bij gerookte zalm op toast.

Prijs categorie

De Saint-Gall premier cru champagne
Dit relatief onbekend huis is opgericht door 6 samenwerkende cooperaties van wijnboeren. De druiven worden ingekocht bij 1860 wijnboeren. De premier cru wordt gemaakt van de betere, rijpere druiven en kent een handmatig selectie. Meestal worden druiven van de premier cru/grand cru wijngaarden verkocht aan Moët & Chandon. Echter een klein deel wordt gebruikt voor eigen productie. Een mooi bleekgele champagne met ragfijne mousse. Delicate smaak van steenfruit gedragen door minerale tonen.
Wine & Dine
Heerlijk als aperitief of bij sint jacobsschelp, oesters.

Prijscategorie

Veuve Clicquot Ponsardin Brut
Dit is het 1 na grootste champagnehuis, opgericht in 1772. Het huis is groot geworden door de weduwe (“veuve”) van de zoon van de oprichter in 1805. Fijn romige mousse, mooi balans met tonen van groene appel en citrus. Lange afdronk met een hint van honing. Dit is absoluut een aanrader.
Wine & Dine
Absolute aanrader als aperitief. Combineerd ook uitstekend bij sushi of gegrilde vis.

Prijscategorie

Moët & Chandon Imperial brut
Wist je dat 1 op de 10 champagnes een Moët is. Het huis is opgericht in 1743 en uitgegroeid tot het grootste champagne huis ter wereld. De Imperial is het instap model van Moët.
Goudgeel van kleur. Aroma’s van groene appel en citrusfruit. Frisse nuances van mineralen en witte bloemen. Vleugje van brioche en frisse noten.
Wine & Dine
Ook deze mousserende wijn gaat heel goed bij sushi gerechten, maar ook oesters, wit vis of kip.

Prijscategorie

Ruinart Champagne blanc de blanc
Ruinart is opgericht in 1729 en daarmee het oudste nog bestaande champagnehuis. De oorsprong ligt bij benedictijn Dom Thierry Ruinart, vertrouweling van de uitvinder van de Dom Perignon. Behoorde tot de orde die het proces voor de fabricage van mousserende wijn ontdekte.
Witgouden kleur met groene reflecties. De champagne is bruisend en blijft actief. Fruitig met tonen van fris citrus en exotische vruchten gecombineerd met aangename mineralige lange afdronk.
Wine & Dine
Deze mousserende wijn met lange afdronk is een fantastisch aperitief. De wijn blijft zich ontwikkelen, ondersteund door de fijne mousse. Tevens schelp- en schaaldieren zijn een prima combi.

Prijscategorie