Kerst trends 2024

De tijd vliegt weer erg snel, en Kerst staat alweer aan de deur te koppen. Misschien dat u nog helemaal niet bezig bent met Kerst en kerstdiner. Maar om een goed diner op tafel te zetten, betekent dat vooruit zien regeren is. En het kan niet kwaad om te kijken welke trends helemaal hot zijn in 2024. En dat combineren we met wijn adviezen.

Trends 2024: luxe en comfort maar wel in eenvoud

Een aantal dingen die centraal lijken te staan zijn eenvoud, genieten, ontspannen maar wel met een wow-factor. Een sfeervolle kerst combineer je met natuurlijke materialen en mooie details. Tafeldecoraties van onbewerkt hout, linnen servetten, kleurrijke tafellopers of mooie bloemstukken. En het is ook niet allemaal vlees of vis en wijn meer, de gezonde middenweg is essentieel. Een mooie karaf (bruisend) water misstaat zeker niet.

Wil je chique beginnen, neem dan een mousserende alcoholvrije wijn. Persoonlijk ben ik nog niet overtuigd van alcoholische wijnen, simpel omdat ik de body mis. Maar bij mousserend vervangen de bubbels het gemis aan body.

Voorgerecht

Qua eten blijft carpaccio razend populair, maar neem dan eens een hertencarpaccio. Combineer dit met truffelmayonaise en geroosterde nootjes. Of serveer carpaccio tompouce. Serveer hierbij een lichte rode wijn, zoals de Pinotage van Bellingham.

Wil je eerder voor diverse hapjes gaan, komen we bij een tapas plankje uit. Wild is toch hot en denk dan aan crostini met verschillende soorten wildpaté en wild salami. Combineer dit met vijgenchutney, bitterballen van eend, gedroogde ham of worst en decoreer dit met bosvruchten zoals bosbessen, bramen en frambozen. Schenk een lekkere Afrikaanse Pinot Noir.

Of wat denk je van het klassieke pastei gerecht. Dit kan een vlees of vis pastei zijn, maar denk eens aan champignonragout met truffel voor de luxe afwerking. Geniet van deze pastei met een mooie houtgerijpte Montes Alpha Chardonnay.

Hoofdgerecht

Voor hoofdgerechten zijn we toch nog een tikje traditioneel. Denk hierbij aan gevulde kalkoen, rollade  of de favoriete eendenborst in sinaasappelsaus. Maar ook hier zijn we een interessante twist. Vul de kalkoen eens met dadels, amandelen met een vleugje kaneel. Doe eens gek en server een Grüner Veltliner van Nittnaus hierbij. Of een oosters sinaasappel-sojasaus. Met de combinatie van zoet, zuur en hartig creëer je verrassende smaken!

Natuurlijk zijn de klassieke gerechten zoals varkenshaas met champignon saus (met les Bertholets Viognier ernaast) of beenham in honingmosterdsaus (met een Esporao Branco) ook niet verkeerd.

Kies je voor een vegetarische variant, denk aan een aubergine wellington afgewerkt met walnoten. En een rijke kruidige wijn is een geweldige partner bij aubergine. Neem bijvoorbeeld de Boutinot les Coteaux of the Chocolate Block.

Dessert

Mogelijk het meest klassieke dessert voor Kerst is toch wel crème brulée, maar 2024 kent nog meer trends. Bijvoorbeeld een heerlijke pavlova of een witte chocolademousse met blauwe bessen. Vanzelfsprekend denk je snel aan een dessertwijn. Je kan ook gek doen en zet een heerlijke champagne uit – wij hebben een heerlijke Bouvret voor slechts €21.95!

Tot slot

Kortom kerst mogelijkheden in 2024 te over waarbij trends zich richten op eenvoud met luxe. Mocht u geïnteresseerd zijn in wijn advies, neem even contact op!

JA! Ik schrijf mij in voor gratis updates.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *