Top 10 mooie kerst wijnen

Wanneer je nog op zoek bent naar een verrassende wijn, hebben wij het makkelijk voor u gemaakt; hier vindt u een top 10 van de mooie wijnen die niet misstaan bij de kerst dis. Doe inspiratie op en let goed op de wijn-spijs combinatie.

1. Ugolini Valpolicella Ripasso

Ugolini_Monte Solane Valpolicella Ripasso

Vol & Krachtig

Top keuze

Deze wijn is diep robijnrode met een aroma van intens rijp fruit, kruiden en hints van vanille met zwarte peper en anjerkruidnagel.

Geroosterd en gebakken rood vlees, steak, gerijpte kazen

€ 22.50

2. Saint Gall Premier Cru blanc de blanc

Saint Gall Premier Cru

Verfijnd & Zacht

Ster wijn

Een mooi bleekgele champagne met ragfijne mousse. Delicate smaak van steenfruit gedragen door minerale tonen.

Als aperitief, bij sint coquilles of zalm tartaar

€ 39.95

3. Cignomoro Vecchie Vigne primitivo

Cignomoro 80 Vechi Vigne

Vol & Krachtig

Flagship

Een diep rode wijn met complexe en aanhoudende aroma’s van kaneel, tabak, cacao en koffie in combinatie met donker overrijp fruit. Compact en jammy in de mond met een vanille en chocolade achtige finish op het einde.

Gegrild vlees en zachte kazen

€ 29.95

4. Paulinenhof Gewürztraminer

Paulinenhof Gewurztraminer

Rijk & Intens

Ster wijn

De wijn heeft een aantrekkelijke, diepe strogele kleur met een gouden gloed. Ze is aromatisch in de geur, iets gekruid en met veel rijp en tropisch fruit. Droog, met elegante zuren en een mooie lengte.

Pittig Aziatisch eten, desserts

€ 15.50

5. Chocolate Block

Chocolate Block

Vol & Krachtig

Vegan

De wijn heeft een aantrekkelijke, diepe strogele kleur met een In de neus veel rijp rood fruit (kersen, rode bessen) en blauwe bessen aroma’s, aangevuld met een tikje witte peper. In de smaak weelderig zwart fruit, subtiele zoete specerijen-aroma’s waaronder vanille door de 12 maanden houtrijping. De wijn heeft heel veel body en smaakstootjes van donkere chocolade. Tegelijkertijd toch fluweelzacht met een superlange afdronk.

Gegrild of gestoofd wild, steak, gerijpte kazen

€ 21.50

6. Paul Cluver Pinot Noir Estate

Assortiment_PaulCluver_PinotNoir_Etiket

Verfijnd & Zacht

Prijswinnaar

Ze vertoont in de neus geweldige citrusaspecten en tonen van wintermeloen met wat licht geroosterde brioche op de achtergrond. Geuren van mandarijnfruit en citrusbloesem zijn duidelijk aanwezig, met hints van vanillestokje en amandelschilfers. Deze kenmerken komen door in de mond. De fijne, frisse zuurgraad is natuurlijk en voegt evenwicht en focus toe aan de wijn.

Vegetarische gerechten, parelhoen, kalkoen, romige visgerechten

€ 23.50

7. Paul Cluver Chardonnay Estate

Paul Cluver Estate Chardonnay

Soepel & Fruitig

Flagship

Deze Paul Cluver Estate Pinot Noir heeft in de neus mooi rood fruit zoals cranberries, granaatappel en framboos met daarnaast wat aardse tonen. In de mond vallen de zijdezachte tannine op met frisse zuren en hartige tonen en vleugje vanille in de afdronk.

Vegetarische gerechten, eend, lamsvlees

€ 22.50

8. Straw wine Mullineux

Mullineux Straw Wine

Rijk & Intens

Prijswinnend

De wijn kent een diepgouden stro kleur, met een rijke, stroperige uitstraling. De neus en mondgevoel is complex, met een verleidelijke mix van gedroogde perziken, abrikozen en marmelade. En verder bespeur je hartige, nootachtige aroma’s van amandelen, marsepein en honing. Dit alles blijft in evenwicht door een schone, frisse en zeer lange afdronk van gedroogde abrikozen.

Desserts en gebak

€ 39.95

9. Vinho Verde Escolha

Assortiment_Vinho Verde Escolha_Etiket

Fris & Fruitig

Topkeuze

Neem eens iets anders, iets wat veel mensen niet kennen! Deze Vinho Verde is een aangename droge witte wijn waarbij de neus overloopt van acacia, bloemen, rijpe appel, peer, nectarine en perzik. Het is een lichtvoetige wijn in een lekkere klassieke vinho verde stijl.  Mooie zuren, sappig en aromatisch.

Garnalencocktail, zalm gerecht

€ 9.95

10. Kaiken Ultra Malbec

Kaiken Ultra Malbec etiket

Vol & Krachtig

Populair

De Kaiken Ultra Malbec heeft een mooie structuur, met veel complexiteit en lengte. De tannine is stevig en aanwezig, maar tegelijkertijd soepel. De wijnen worden gekenmerkt door hun mineraliteit, elegantie en sensualiteit, met tonen van vers fruit van blauwe bessen en bramen.

Gegrild rood vlees, biefstuk, entrecot, gerijpte kaas

€ 16.95

Bent u op zoek naar andere wijnen bij uw kerst diner buiten deze mooie top 10, kijk dan verder op onze webshop. Tevens vindt u een mooie selectie van exclusieve wijnen. Wij staan u graag tot dienst in deze uitdagende tijden!

JA! Ik schrijf mij in voor gratis updates.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *